Du behöver

  • 2 st gula lökar hackade
  • 1 msk smör
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk pizzakrydda basilika och timjan
  • 1 msk worcestersås eller HP-sås

Mos:

5 st potatis i bitar
1 st morot i bitar
1 st palsternacka i bitar
2 tsk smör
1 dl mjölk
1 st äggula
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

Ugn: 225º

Dekoration:

1 msk persilja hackad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs löken i smör i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och stek den smulig.

2
Strö över salt, peppar och vetemjöl. Tillsätt tomatpuré och vatten. Rör om och låt koka 5 minuter. Smaksätt med örtkryddor och Worcester- eller HP-sås. Lägg köttfärsröran i en ugnssäker form.

3
Koka skalade och skurna potatisar och rotfrukter riktigt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatis och rotfrukter. Tillsätt smör, mjölk och äggula. Smaka av med salt och peppar.

4
Spritsa moset i toppar över köttfärsröran. Gratinera i mitt i ugnen, ca 20 minuter. Strö över persilja. Servera med sallad.