Du behöver

Botten:

300 g mandelmassa
3 st ägg

Fyllning:

1 dl kesella 10 %
4 st gelatinblad
3 st ägg
1.5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
2 st citron rivet skal och pressad saft

Garnering:

3 st kiwi skivade
granatäppelkärnor

Ugn: 175º

Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Riv mandelmassan och blanda med äggen. Fördela smeten i en bakform med ett bakplåtspapper fastklämt med den löstagbara bottnen, som bör vara ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen. Låt kallna.

2
Gör fyllningen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter

3
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum med elvispen i en bunke. Vispa äggulor och florsocker fluffigt i en annan bunke. Vispa grädden hårt i en tredje bunke. Om du vispar i den ordningen behöver du inte diska visparna mellan momenten!

4
Värm citronsaften i en kastrull och krama ur gelatinbladen. Lös upp dem i den heta citronsaften. Låt svalna lite. Blanda ner gelatinsaften i äggulesmeten under omrörning. Tillsätt citronskal och kesella.

5
Rör ner vispgrädden och till sist äggvitorna. Häll smeten i formen och ställ den kallt i minst 3 timmar.

6
Skär loss tårtan ur formen med en kniv. Lägg upp tårtan på uppläggningsfat. Garnera med skalad skivad kiwi och granatäppelkärnor.