Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar mellanmalen
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl öl
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk kapris
  • 0.5 dl ättiksgurka finhackad
  • 1 st lök liten finhackad gul

Garnering:

lökringar
cocktailkapris sallad

Vitlöksdoftande potatisklyftor:

4 st bakpotatis
2 st vitlöksklyftor
1 dl matolja
salt och peppar
2 msk timjan finhackad
2 msk persilja finhackad

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med potatisarna. Skrubba dem rena. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i potatisen och låt den koka ca 10 minuter. Tag upp potatisarna och spola av dem i kallt vatten. Lägg dem på en skärbräda.

2
Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken mjuk i matoljan på svag värme. Tag kastrullen från värmen och rör ner hackade örter, salt och peppar.

3
Skär potatisen i ganska tjocka klyftor med skalet på. Pensla dem med örtblandningen och lägg dem på långpannan.

4
Stek potatisen mitt i ugnen ca 15-20 minuter, eller tills de är mjuka. Vänd potatisklyftorna efter halva tiden.

5
Arbeta samman alla ingredienserna till biffarna. Forma 4 stora biffar.

6
Stek biffarna gyllene i lite matfett, ca 3-4 minuter på varje sida.

7
Lägg upp biffarna på bröd och garnera dem med lökringar och cocktailkapris. Bjud potatis, sallad och kanske lite extra fransk senap till.