Du behöver
- 600 g vit fiskfilé torsk, kolja eller sej
- 1 st paprika gul
- 1 st squash liten
- 2 st tomater
- 1 st purjolök
- 1 dl grönsaksbuljong
Örttäcke:
2 msk flytande margarin
1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk basilika
2 krm rosmarin
citron några droppar
salt
1 tsk ströbröd
Ugn: 200°
Tillbehör:
potatis pressad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär grönsakerna i bitar/skivor och klyftor. Lägg dem i en smord form och häll över buljongen.
2
Smaksätt fisken med salt och aningen vitpeppar. Skär den i bitar och lägg den ovanpå grönsakerna.
3
Rör samman flytande margarin med pressad vitlök, basilika, rosmarin, citron, salt och 2 tsk ströbröd. Ringla/klicka det över fisken. Sätt in formen i ugnen och tillaga i ca 15 minuter. Servera med pressad potatis.