Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 0.5 dl vatten bulgur+1 dl
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 st lök liten finhackad gul
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk spiskummin mald
  • 0.5 tsk kanel mald

Tomatbulgur:

3 dl bulgur
6 dl vatten
1 tsk salt
1 st lök liten gul
1 st burk krossade tomater
1 tsk farinsocker
1 st grönsaksbuljongtärning
1 dl parmesanost nyriven

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka upp 1 dl vatten och lägg i 1/2 dl bulgur. Sänk värmen och låt det sjuda ca 8-10 minuter. Häll bort överflödigt vatten.

2
Arbeta samman färsen med avrunnen bulgur, ägg, salt, peppar, hackad gul lök, pressad vitlök, spiskummin och kanel. Arbeta till en smidig färs.

3
Forma färsen till 8-10 avlånga rullar. Bryn rulladerna runtom i lite matfett. Efterstek dem under lock ca 5 minuter.

4
Gör tomatbulguren genom att koka upp 6 dl vatten och 1 tsk salt. Lägg i bulgurgrynen och sänk värmen. Låt det sjuda ca 8-10 minuter.

5
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig utan att den får färg i lite matfett.

6
Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och farinsocker och låt det puttra samman några minuter. Rör ner den kokta bulguren och smaka av. Rör ner den nyrivna parmesanosten.

7
Trä eventuellt upp de nystekta färsrullarna på spett och bjud dem tillsammans med bulguren. Garnera gärna med lite mynta.