Du behöver
- 200 g smör
- 5 dl socker
- 4 st ägg
- 180 g mjöl
- 4 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
Ugn: 175°
Glasyr-tryffel:
apelsiner rivet skal av 2
2 dl grädde
100 g socker
100 g smör
300 g choklad t ex Araguani 72% från Valrhona
Det här behövs:
Gör så här
1
Smält smöret, knäck i äggen och sikta i de övriga ingredienserna.
2
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
3
Grädda ca 25 minuter mitt i ugnen. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
4
Koka upp grädde och socker till glasyren. Häll det sedan över den hackade chokladen och rör så den smälter.
5
Tillsätt därefter det rumstempererade smöret samt apelsinskalet och blanda till en slät smet.
6
Låt glasyren stå i rumstemperatur i minst 12 timmar innan du glaserar tårtan. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär och blommor.