Du behöver

  • 200 g smör
  • 5 dl socker
  • 4 st ägg
  • 180 g mjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker

Ugn: 175°

Glasyr-tryffel:

apelsiner rivet skal av 2
2 dl grädde
100 g socker
100 g smör
300 g choklad t ex Araguani 72% från Valrhona

Det här behövs:

Gör så här

1
Smält smöret, knäck i äggen och sikta i de övriga ingredienserna.

2
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.

3
Grädda ca 25 minuter mitt i ugnen. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.

4
Koka upp grädde och socker till glasyren. Häll det sedan över den hackade chokladen och rör så den smälter.

5
Tillsätt därefter det rumstempererade smöret samt apelsinskalet och blanda till en slät smet.

6
Låt glasyren stå i rumstemperatur i minst 12 timmar innan du glaserar tårtan. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär och blommor.