Du behöver
- 2 st kronkotletter av griskött
- 2 tsk matfett
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 0.5 st grön paprika strimlad
Morotstzatziki:
1 st morot grovriven
1 dl matyoghurt
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 krm salt
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Blanda ingredienserna till tzatzikin och ställ den kallt.
2
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Salta och peppra kotletterna precis före stekningen.
3
Smält matfettet i stekpannan och vänta med att lägga ner köttet tills matfettet har slutat fräsa och blivit gyllene i färgen.
4
Stek kotletterna, ca 3 minuter på var sida. Lägg ner paprikastrimlorna vid sidan om kotletterna de sista minuterna.
5
Servera kotletterna nystekta med kokt potatis, broccoli och morotstzatziki.