Du behöver

  • 2 st kronkotletter av griskött
  • 2 tsk matfett
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 0.5 st grön paprika strimlad

Morotstzatziki:

1 st morot grovriven
1 dl matyoghurt
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 krm salt

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till tzatzikin och ställ den kallt.

2
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Salta och peppra kotletterna precis före stekningen.

3
Smält matfettet i stekpannan och vänta med att lägga ner köttet tills matfettet har slutat fräsa och blivit gyllene i färgen.

4
Stek kotletterna, ca 3 minuter på var sida. Lägg ner paprikastrimlorna vid sidan om kotletterna de sista minuterna.

5
Servera kotletterna nystekta med kokt potatis, broccoli och morotstzatziki.