Du behöver
- 3 st ägg
- 6 dl mjölk
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 msk smält smör eller margarin
Fyllning:
250 g kassler benfri
1 st purjolök liten
1 st röd paprika
1 tsk dragon
3 msk hackad persilja
250 g keso
senap ev 2 tsk fransk
Ugn: 225°
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Vispa samman äggen med hälften av mjölken, mjölet och salt. Vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och smält matfett.
2
Häll smeten i en välsmord långpanna, 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
3
Gör under tiden fyllningen. Skär kasslern i tunna strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan.
4
Fräs kassler, purjolök och paprika i lite matfett, ca 5 minuter. Tag upp det. Tillsätt dragon, persilja, ev senap och keso. Rör om väl.
5
Lossa pannkakan med en stekspade och stjälp upp den på smörgåspapper. Fördela fyllningen över den och rulla samman som en rulltårta.