Du behöver

  • 3 st ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smält smör eller margarin

Fyllning:

250 g kassler benfri
1 st purjolök liten
1 st röd paprika
1 tsk dragon
3 msk hackad persilja
250 g keso
senap ev 2 tsk fransk

Ugn: 225°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Vispa samman äggen med hälften av mjölken, mjölet och salt. Vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och smält matfett.

2
Häll smeten i en välsmord långpanna, 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.

3
Gör under tiden fyllningen. Skär kasslern i tunna strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan.

4
Fräs kassler, purjolök och paprika i lite matfett, ca 5 minuter. Tag upp det. Tillsätt dragon, persilja, ev senap och keso. Rör om väl.

5
Lossa pannkakan med en stekspade och stjälp upp den på smörgåspapper. Fördela fyllningen över den och rulla samman som en rulltårta.