Du behöver
- fiskfilé t ex ryggfilé av torsk eller hoki
- 1 tsk matfett flytande
- 1 st ansjovisfiléer ca 50 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar nymald
- 1.5 dl lagalätt 5 %
- 1 tsk fiskfond konc
- 2 tsk ströbröd
- 2 st tomater tärnade
- 1 dl purjolök skivad
Ugn: 225°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta och peppra.
2
Blanda hälften av ansjovisspadet, lagalätt och fiskfond. Häll det över fisken. Strö över ströbröd.
3
Stek fisken i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
4
Strö tomater och purjolök ovanpå fisken när några minuter återstår. Servera med kokt pressad potatis och riven morot blandat med skivad purjolök och pressad citron.