Du behöver

  • fiskfilé t ex ryggfilé av torsk eller hoki
  • 1 tsk matfett flytande
  • 1 st ansjovisfiléer ca 50 g
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar nymald
  • 1.5 dl lagalätt 5 %
  • 1 tsk fiskfond konc
  • 2 tsk ströbröd
  • 2 st tomater tärnade
  • 1 dl purjolök skivad

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta och peppra.

2
Blanda hälften av ansjovisspadet, lagalätt och fiskfond. Häll det över fisken. Strö över ströbröd.

3
Stek fisken i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

4
Strö tomater och purjolök ovanpå fisken när några minuter återstår. Servera med kokt pressad potatis och riven morot blandat med skivad purjolök och pressad citron.