Du behöver

  • 6 st potatis rejäla
  • 1 tsk olja
  • 2 msk timjan färsk hackad
  • salt svartpeppar
  • 150 g skogschampinjoner
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk purjolök hackad
  • salt och peppar
  • 0.5 pkt bacon

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Tvätta och skrubba potatisarna. Dela dem på mitten. Lägg halvorna i en form, pensla med olja och krydda med lite timjan, salt och peppar. Sätt in formen i ugn ca 30 minuter.

2
Hacka svampen och fräs den i flytande margarin. Smaksätt med pressad vitlök. Blanda ner lätt creme fracihe, persilja och purjolök. Krydda med lite salt och peppar.

3
Skär baconskivorna i bitar och stek dem knapriga. Låt baconet rinna av på papper innan bitarna strös över champinjonröran.