Du behöver
- 6 st potatis rejäla
- 1 tsk olja
- 2 msk timjan färsk hackad
- salt svartpeppar
- 150 g skogschampinjoner
- 1 msk flytande margarin
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl lätt crème fraiche
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk purjolök hackad
- salt och peppar
- 0.5 pkt bacon
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Tvätta och skrubba potatisarna. Dela dem på mitten. Lägg halvorna i en form, pensla med olja och krydda med lite timjan, salt och peppar. Sätt in formen i ugn ca 30 minuter.
2
Hacka svampen och fräs den i flytande margarin. Smaksätt med pressad vitlök. Blanda ner lätt creme fracihe, persilja och purjolök. Krydda med lite salt och peppar.
3
Skär baconskivorna i bitar och stek dem knapriga. Låt baconet rinna av på papper innan bitarna strös över champinjonröran.