4 portioner

Du behöver

  • 500 g fiskfilé kolja, torsk, abborre eller gädda
  • 1 tsk salt
  • ½ krm vitpeppar nymald
  • ½ krm kajennpeppar
  • 2 msk dill fint skuren
  • 2 äggvitor
  • 2 ½ dl mellangrädde, 27%

Kokspad:

1 ½ l vatten
½ msk salt
dillkvistar
1 tsk vitpeppar hel

Hummersås:

2 msk hummerfond konc
3 dl vatten
1 dl crème fraîche
2 msk majsstärkelse
1 msk vermouth vit
1 tsk strösocker
1 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

Gör så här

1
Skölj fiskfiléerna. Mixa dem i matberedaren. Tillsätt salt, peppar, kajennpeppar och dill. Tillsätt en äggvita i taget under tiden maskinen är igång. Späd med grädden.
2
Koka upp vatten, salt, dillkvistar och vitpeppar i en traktörpanna. Forma färsen med en matsked mot en kupad vattensköljd handflata till äggstora bullar. Lägg dem på ett smörpapper. Doppa skeden i vatten emellanåt.
3
Lägg ner quenellerna i det kokande spadet i traktörpannan och låt dem sjuda, 8-10 minuter under lock. Häll av vattnet och håll fiskquenellerna varma.
4
Vispa samman samtliga ingredienser till såsen i en kastrull. Låt sjuda 3 minuter under omrörning. Smaka av.
5
Servera quenellerna med hummersåsen, kokt pressad potatis och grön sparris eller sockerärter.