Du behöver

  • 4.5 st fil av kycklingbröst

Koklag:

1 l vatten
2 tsk salt
1 bitar purjolök
1 st morot
2 tsk vitpepparkorn
1 st lagerblad
1 tsk timjan
2 st persilja kvistar

Sås:

1 dl minifraiche 5 %
0.5 dl majonnäs
0.5 dl vatten
1 st tonfisk burk lätt i vatten
0.5 st citron pressad saft
2 msk kapris
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Till servering:

cocktailkapris
röd paprika tärnad
citronskivor

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg ner kycklingen och se till att vattnet täcker köttet.

2
Lägg ner de ansade grönsakerna, pepparkorn, lagerblad, timjan och persilja. Koka upp och låt sjuda på svag värme under lock, ca 15 minuter. Ta upp köttet och låt det kallna. Så här långt kan du förebereda.

3
Skär upp köttet i centimetertjocka skivor och lägg på uppläggningsfat.

4
Mixa samman såsen och häll den över köttet. Såsen kan stå klar i kylen.

5
Dekorera med cocktailkapris, citronskivor och röda paprikatärningar. Servera med kokt potatis och sallad.