Du behöver

  • 500 g fil i bitar
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 msk smör
  • 3 dl rosévin
  • 2 msk kycklingfond konc
  • 1 msk japansk soja
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk färsk rosmarin hackad eller 2 krm torkad
  • 120 g kotlettbacon strimlat
  • 2 st schalottenlökar delade
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 1 st purjolök i bitar
  • 150 g champinjoner delade
  • 2 tsk majsstärkelse

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Salta och peppra kycklingbitarna. Bryn bitarna runt om i smör och lägg över dem i en gryta.

2
Häll på rosévinet. Tillsätt kycklingfond, soja, lagerblad, timjan och rosmarin. Låt sjuda under lock, ca 5 minuter.

3
Stek under tiden kotlettbacon, lök, purjolök och svamp. Lägg ner det i grytan och låt den sjuda i ytterligare 5 minuter. Så långt kan du förebereda.

4
Red av grytan före serveringen med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Låt det koka upp. Dekorera med timjan och rosmarin.

5
Servera med kokt potatis eller baguette och sallad.