Du behöver

  • 1 st gelatinblad
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk glukos eller honung
  • 1 st lime pressad saft
  • 10 st passionsfrukt passerat fruktkött, ca 1 dl
  • 1 st mango passerat fruktkött, ca 3 dl

Dekoration:

chokladgarnering
passionsfrukt
citronmeliss

Det här behövs till 5 dl glass:

Gör så här

1
Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Koka socker och vatten till en sockerlag. Tillsätt det urkramade gelatinbladet och glukos eller honung.

2
Tillsätt limesaft, passionsfrukts- och mangopuré. Låt kallna.

3
Kör i glassmaskin, ca 30 minuter. Eller frys smeten i en plastburk med lock. Rör om flera gånger under infrysningen. Det tar minst 5 timmar. Servera i coupeglas med chokladgaller, citronmeliss och passionsfrukt.