Du behöver
- 1 st gelatinblad
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 2 tsk glukos eller honung
- 1 st lime pressad saft
- 10 st passionsfrukt passerat fruktkött, ca 1 dl
- 1 st mango passerat fruktkött, ca 3 dl
Dekoration:
chokladgarnering
passionsfrukt
citronmeliss
Det här behövs till 5 dl glass:
Gör så här
1
Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Koka socker och vatten till en sockerlag. Tillsätt det urkramade gelatinbladet och glukos eller honung.
2
Tillsätt limesaft, passionsfrukts- och mangopuré. Låt kallna.
3
Kör i glassmaskin, ca 30 minuter. Eller frys smeten i en plastburk med lock. Rör om flera gånger under infrysningen. Det tar minst 5 timmar. Servera i coupeglas med chokladgaller, citronmeliss och passionsfrukt.