Du behöver
- 3 st smördeg plattor djupfryst
- 1.5 msk senap
- 1.5 msk socker
- 1.5 msk äppelcidervinäger
- 4 msk majonnäs
- 0.5 dl dill finhackad
- 1.5 dl vispgrädde
- 100 g champinjoner färska
- 1 dl ärter djupfrysta gröna
- 500 g räkor med skal
- 1 bitar gurka färsk
- 1 st stenbitsrom liten burk svart
Garnering:
citron dill
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Låt smördegsplattorna tina. Kavla ut dem lite åt båda hållen. Skär varje platta i två bitar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
2
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna.
3
Lägg senap, socker och vinäger i en skål. Rör tills sockret har löst sig. Tillsätt majonnäs och finhackad dill.
4
Vispa grädden till skum. Rör ner den i majonnäsblandningen.
5
Skär av ett lock på varje smördegskaka. Skiva svampen tunt. Tina ärterna. Skala räkorna. Skiva gurkan.
6
Fördela ca 3/4 av såsen på smördegsbottnarna. Lägg ärter och svamp ovanpå. Lägg på locken och fördela resterande sås över dem. Täck med gurkskivor och fördela räkorna ovanpå. Toppa med svart kaviar. Garnera med citron och dill.