Du behöver

  • 3.5 st potatis medelstora
  • 1 st morot
  • 0.5 st rödlök
  • 2 tsk olivolja
  • salt

Färsbiffar:

200 g nötfärs
2 krm salt
0.5 krm peppar
1 msk vatten
2 tsk äppelmos osötat
1/2-1 tsk riven pepparrot

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Skala potatis och morötter. Skär potatisen i klyftor och moroten i bitar. Skala och klyfta löken.

2
Lägg allt i en eldfast form. Ringla över olivolja och strö salt ovanpå. Rör om. Ställ formen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills rotfrukterna har fått färg och känns mjuka. Rör om någon gång under stektiden.

3
Arbeta samman färsen med salt, peppar och vatten till en smidig färs. Dela den i 4 lika stora bitar. Platta ut dem till platta biffar.

4
Lägg ca 1 tsk äppelmos på två biffar och lägg lite riven pepparrot över. Täck med de två tomma biffarna och tryck till kanterna ordentligt så att det blir hela biffar.

5
Stek biffarna ca 3-4 minuter på varje sida i ytterst lite matfett.

6
Bjud biffarna tillsammans med rotfrukterna och eventuellt lite extra riven pepparrot och krasse.