Du behöver
- 4 skiva vitt formbröd
- 1 st kantareller
- 1 st schalottenlök
- 2.5 msk smör eller margarin
- 1.5 msk vetemjöl
- 1 dl spad svampspad
- 1.5 dl grädde
- 1 msk kantarellfond
- peppar
- 2 st tomater
- 100 g skinka strimlad rökt
- färsk oregano
Gör så här
1
Låt svampen rinna av men spara spadet. Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken ganska fint.
2
Fräs lök och svamp i hälften av matfettet tills vätskan har kokat in. Tillsätt resten av matfettet och stek svampen i ytterligare några minuter.
3
Strö mjölet över svampen och rör om. Späd med svampspad och grädde under omrörning. Låt stuvningen koka på svag värme under fortsatt omrörning ca 8-10 minuter. Smaka av med kantarellfond och peppar.
4
Fräs skinkan knaprig i lite matfett. Skiva tomaterna. Rosta brödet.
5
Lägg tomatskivorna på det nyrostade brödet. Fördela svampstuvningen ovanpå och strö till sist över skinkan. Garnera med oregano. Bjud mackorna genast.