Du behöver

  • 4 skiva vitt formbröd
  • 1 st kantareller
  • 1 st schalottenlök
  • 2.5 msk smör eller margarin
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1 dl spad svampspad
  • 1.5 dl grädde
  • 1 msk kantarellfond
  • peppar
  • 2 st tomater
  • 100 g skinka strimlad rökt
  • färsk oregano

Gör så här

1
Låt svampen rinna av men spara spadet. Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken ganska fint.

2
Fräs lök och svamp i hälften av matfettet tills vätskan har kokat in. Tillsätt resten av matfettet och stek svampen i ytterligare några minuter.

3
Strö mjölet över svampen och rör om. Späd med svampspad och grädde under omrörning. Låt stuvningen koka på svag värme under fortsatt omrörning ca 8-10 minuter. Smaka av med kantarellfond och peppar.

4
Fräs skinkan knaprig i lite matfett. Skiva tomaterna. Rosta brödet.

5
Lägg tomatskivorna på det nyrostade brödet. Fördela svampstuvningen ovanpå och strö till sist över skinkan. Garnera med oregano. Bjud mackorna genast.