Du behöver

  • 300 g torskfilé
  • 0.5 st gurka
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 st pasta port
  • 0.5 st röd paprika

Ugn: 225°

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Riv gurkan grovt på råkostjärn. Låt den rinna av några minuter i ett durkslag. Skala och finhacka vitlöken.

2
Fräs gurkan i olivoljan några minuter. Tillsätt vitlöken. Tag upp gurkan och lägg ner den i en skål.

3
Rör ner yoghurten i gurkan och tillsätt salt och peppar. Rör så att allt blandar sig väl.

4
Lägg fisken i smord eldfast form och bred gurkröran (tzatzikin) över. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter.

5
Koka under tiden pastan enligt förpackningens anvisningar. Kärna ur och hacka paprikan. Lägg ner den i pastakoket de sista minuterna av koktiden.

6
Låt pastan rinna av och bjud den rykande het tillsammans med torsken.