Du behöver
- 300 g torskfilé
- 0.5 st gurka
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 msk olivolja
- 0.5 dl matlagningsyoghurt
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm svartpeppar
- 2 st pasta port
- 0.5 st röd paprika
Ugn: 225°
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Riv gurkan grovt på råkostjärn. Låt den rinna av några minuter i ett durkslag. Skala och finhacka vitlöken.
2
Fräs gurkan i olivoljan några minuter. Tillsätt vitlöken. Tag upp gurkan och lägg ner den i en skål.
3
Rör ner yoghurten i gurkan och tillsätt salt och peppar. Rör så att allt blandar sig väl.
4
Lägg fisken i smord eldfast form och bred gurkröran (tzatzikin) över. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
5
Koka under tiden pastan enligt förpackningens anvisningar. Kärna ur och hacka paprikan. Lägg ner den i pastakoket de sista minuterna av koktiden.
6
Låt pastan rinna av och bjud den rykande het tillsammans med torsken.