Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kruskakli
  • 135 g smör eller Milda margarin
  • 3 msk vatten
  • 2 dl västerbottensost riven

Till dekoration:

1 st ägg uppvispat
vallmofrö
kummin
flingsalt ev

Ugn: 200º

Gör så här

1
Lägg vetemjöl, kruskakli, bitar av smöret och osten i matberedarens skål med kniven monterad. Kör ihop och tillsätt vattnet under gång. Arbeta ihop degen till en boll.

2
Ta upp degen och låt den ligga inplastad i kylen 30 minuter.

3
Lägg degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en tunn rektangulär platta. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper.

4
Sporra ut 30 fyrkanter av degen. Pensla med ägg. Strö över vallmofrön, kumminfrön och eventuellt lite flingsalt.

5
Grädda kexen ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt dem kallna på galler.