Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kruskakli
- 135 g smör eller Milda margarin
- 3 msk vatten
- 2 dl västerbottensost riven
Till dekoration:
1 st ägg uppvispat
vallmofrö
kummin
flingsalt ev
Ugn: 200º
Gör så här
1
Lägg vetemjöl, kruskakli, bitar av smöret och osten i matberedarens skål med kniven monterad. Kör ihop och tillsätt vattnet under gång. Arbeta ihop degen till en boll.
2
Ta upp degen och låt den ligga inplastad i kylen 30 minuter.
3
Lägg degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en tunn rektangulär platta. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper.
4
Sporra ut 30 fyrkanter av degen. Pensla med ägg. Strö över vallmofrön, kumminfrön och eventuellt lite flingsalt.
5
Grädda kexen ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt dem kallna på galler.