Du behöver
- 1.5 dl matvete
- 2.25 dl vatten
- 0.5 st buljongtärning
- 1 tsk matfett flytande
- 50 g champinjoner skivade
- 0.5 st rödlök i tunna klyftor
- 2 st stjälkar selleri skivade
- 0.5 st paprika tärnad
- 10 st svarta oliver
- 1 tsk citronolivolja
- 1 krm svartpeppar nymald
- 1 krm salt
- 40 g ruccolasallad
- 4 st merguezkorv 12%
Fetaostcrème:
1 dl kesella (1%)
25 g fetaost (12%)
salt svartpeppar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka matvetet med vatten och buljongtärning i en kastrull under lock i 15 minuter. Låt det ånga av.
2
Fräs champinjoner, rödlök och selleri med matfett i en stekpanna några minuter. Blanda grönsakerna med matvetet i en bunke. Tillsätt paprika, oliver, citronolivolja, svartpeppar och salt. Skölj rucolasallaten och blanda ner den.
3
Grilla mergueskorvarna i en grillpanna, eller värm dem i mikron, ca 1 minut. Blanda samman kesella och fetaost med en gaffel till en crème. Smaka av med salt och svartpeppar.
4
Dela korvarna i bitar. Lägg upp salladen på tallrikar och servera med korv och fetaostcrème.