Du behöver

  • 1.5 dl matvete
  • 2.25 dl vatten
  • 0.5 st buljongtärning
  • 1 tsk matfett flytande
  • 50 g champinjoner skivade
  • 0.5 st rödlök i tunna klyftor
  • 2 st stjälkar selleri skivade
  • 0.5 st paprika tärnad
  • 10 st svarta oliver
  • 1 tsk citronolivolja
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 krm salt
  • 40 g ruccolasallad
  • 4 st merguezkorv 12%

Fetaostcrème:

1 dl kesella (1%)
25 g fetaost (12%)
salt svartpeppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka matvetet med vatten och buljongtärning i en kastrull under lock i 15 minuter. Låt det ånga av.

2
Fräs champinjoner, rödlök och selleri med matfett i en stekpanna några minuter. Blanda grönsakerna med matvetet i en bunke. Tillsätt paprika, oliver, citronolivolja, svartpeppar och salt. Skölj rucolasallaten och blanda ner den.

3
Grilla mergueskorvarna i en grillpanna, eller värm dem i mikron, ca 1 minut. Blanda samman kesella och fetaost med en gaffel till en crème. Smaka av med salt och svartpeppar.

4
Dela korvarna i bitar. Lägg upp salladen på tallrikar och servera med korv och fetaostcrème.