Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 300 g räkor med skal
  • 1 st musslor
  • 1 st purjolök
  • 0.5 st fänkål
  • 3.5 st tomater
  • 1 st saffran kuvert
  • 2 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 dl hackad dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär fisken i ca 2×2 cm stora kuber. Ansa och strimla purjolök och fänkål. Skiva tomaterna.

2
Fräs purjolök och fänkål i lite matfett utan att det får färg.

3
Tillsätt tomater, saffran, vatten, smulad buljongtärning och grädde. Låt allt koka upp och puttra samman några minuter.

4
Tillsätt laxen och låt den sjuda under lock ca 3-5 minuter. Smaka av. Tillsätt skalade räkor och avrunna musslor. Låt allt bli genomvarmt. Strö över rikligt med hackad dill.