Du behöver
- 500 g laxfilé
- 300 g räkor med skal
- 1 st musslor
- 1 st purjolök
- 0.5 st fänkål
- 3.5 st tomater
- 1 st saffran kuvert
- 2 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1.5 dl grädde
- 0.5 dl hackad dill
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär fisken i ca 2×2 cm stora kuber. Ansa och strimla purjolök och fänkål. Skiva tomaterna.
2
Fräs purjolök och fänkål i lite matfett utan att det får färg.
3
Tillsätt tomater, saffran, vatten, smulad buljongtärning och grädde. Låt allt koka upp och puttra samman några minuter.
4
Tillsätt laxen och låt den sjuda under lock ca 3-5 minuter. Smaka av. Tillsätt skalade räkor och avrunna musslor. Låt allt bli genomvarmt. Strö över rikligt med hackad dill.