4 portioner
Du behöver
- 2 morötter
- 1 palsternacka
- 6 potatisar
- 1 msk smör
- ½ purjolök, skivad
- 1 msk färsk timjan, repad
- 1 ½ tsk salt
- 1 krm vitpeppar nymald
- 2 ½ dl mellangrädde
- 1 msk vetemjöl
- 1 ½ dl lagrad ost riven
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skala och skiva rotfrukter och potatis.
2
Smörj en ugnssäker form med smör. Varva rotfrukter, potatis, purjolök, timjan, salt och peppar i formen.
3
Koka upp grädden och vetemjöl under omrörning och häll sedan såsen över innehållet i formen. Strö över osten.
4
Sätt in formen i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter, tills rotfrukter och potatis är mjuka. Servera gratängen varm till skivad rökt lammfiol.
5
Dekorera gratängen med timjan. Bind ett sidenband runt lammfiolen och stick in några små grankvistar i rosetten.