4 portioner
Du behöver
- 2 morötter
 - 1 palsternacka
 - 6 potatisar
 - 1 msk smör
 - ½ purjolök, skivad
 - 1 msk färsk timjan, repad
 - 1 ½ tsk salt
 - 1 krm vitpeppar nymald
 - 2 ½ dl mellangrädde
 - 1 msk vetemjöl
 - 1 ½ dl lagrad ost riven
 
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skala och skiva rotfrukter och potatis.
2
Smörj en ugnssäker form med smör. Varva rotfrukter, potatis, purjolök, timjan, salt och peppar i formen.
3
Koka upp grädden och vetemjöl under omrörning och häll sedan såsen över innehållet i formen. Strö över osten.
4
Sätt in formen i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter, tills rotfrukter och potatis är mjuka. Servera gratängen varm till skivad rökt lammfiol.
5
Dekorera gratängen med timjan. Bind ett sidenband runt lammfiolen och stick in några små grankvistar i rosetten.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






