Du behöver

  • 1 st gul lök grovt hackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 0.5 st purjolök skivad
  • 1 st morot i tärningar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 0.5 dl vin eller pressad citron och vatten
  • 1 msk fiskfond konc eller 1 fiskbuljongtärning, smulad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 200 g fiskfilé torsk, sej eller rödspätta, i bitar
  • 100 g räkor skalade
  • 2 msk persilja hackad

Servera med:

2 st tomatpasta portioner, färsk
sallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök, purjolök, morot och fänkålsfrön i oljan i en gryta. Tillsätt tomatkross, vin, fiskfond, salt och peppar. Låt sjuda 5 minuter.

2
Tillsätt fiskbitarna och rör om försiktigt. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.

3
Smaka av och strö över räkor och persilja. Servera med färsk tomatpasta.

4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Kyl pastan under rinnande kallt vatten i ett durkslag. Kyl fiskgrytan i kallt vattenbad. Lägg över fiskgryta och pasta i lunchlådor och förvara i kyl. Värm till 70º i mikron.