Du behöver
- 1 st gul lök grovt hackad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 0.5 st purjolök skivad
- 1 st morot i tärningar
- 1 tsk fänkålsfrön
- 2 tsk rapsolja
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 0.5 dl vin eller pressad citron och vatten
- 1 msk fiskfond konc eller 1 fiskbuljongtärning, smulad
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar nymald
- 200 g fiskfilé torsk, sej eller rödspätta, i bitar
- 100 g räkor skalade
- 2 msk persilja hackad
Servera med:
2 st tomatpasta portioner, färsk
sallad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Fräs lök, vitlök, purjolök, morot och fänkålsfrön i oljan i en gryta. Tillsätt tomatkross, vin, fiskfond, salt och peppar. Låt sjuda 5 minuter.
2
Tillsätt fiskbitarna och rör om försiktigt. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
3
Smaka av och strö över räkor och persilja. Servera med färsk tomatpasta.
4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Kyl pastan under rinnande kallt vatten i ett durkslag. Kyl fiskgrytan i kallt vattenbad. Lägg över fiskgryta och pasta i lunchlådor och förvara i kyl. Värm till 70º i mikron.