Du behöver

  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 2 tsk florsocker
  • 50 g marianne krossade

Sås:

0.5 l jordgubbar färska eller djupfrysta
1 dl sirap vit

Garnering:

jordgubbar eller tinade
1 msk marianne krossade
mynta eller citronmeliss

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad under omrörning.

2
Vispa grädden ganska löst. Vispa samman äggulor och florsocker. Rör ner äggsmeten i grädden. Rör försiktigt ner den smälta chokladen och Marianne crush i smeten.

3
Låt skålen stå i kylskåpet i minst 4 timmar, gärna över natten.

4
Tina jordgubbarna om de har varit frysta. Lägg dem i en matberedare tillsammans med sirapen och kör till en sås.

5
Fördela såsen på fyra tallrikar. Skiva jordgubbarna och lägg dem ovanpå såsen. Skeda upp moussen och lägg den som ett ägg ovanpå. Strö över Marianne Crush och garnera med mynta eller citronmeliss. Servera genast.