Du behöver

  • 250 g spättafilé
  • 2 krm salt
  • 2 krm rosépeppar
  • 2 st gula lökar
  • 0.5 msk matolja
  • 0.5 st apelsin
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 krm gurkmeja
  • salt

Garnering:

1 st kiwifrukt
0.5 st apelsin
dill

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Skölj fiskfiléerna och lått dem rinna av. Lägg ut dem och strö över 2 krm salt och krossad rosépeppar. Rulla ihop dem.

2
Skala löken och skiva den. Fräs den mjuk och glansig i matolja.

3
Riv lite skal av apelsinen och pressa ur saften. Rör ner det med löken tillsammans med citronsaft, gurkmeja och salt. Låt det puttra under lock ca 5 minuter.

4
Lägg löken på ett eldfast fat och lägg spättarullarna ovanpå. Ställ fatet mitt i ugnen och låt fisken koka ca 15 minuter eller tills den är vit och ogenomskinlig.

5
Skala kiwin och skär den och apelsinen i skivor. Garnera med kiwi, apelsin och dill. Servera kokt ris och en sallad till.