Du behöver
- 250 g spättafilé
- 2 krm salt
- 2 krm rosépeppar
- 2 st gula lökar
- 0.5 msk matolja
- 0.5 st apelsin
- 1 msk pressad citronsaft
- 0.5 krm gurkmeja
- salt
Garnering:
1 st kiwifrukt
0.5 st apelsin
dill
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Skölj fiskfiléerna och lått dem rinna av. Lägg ut dem och strö över 2 krm salt och krossad rosépeppar. Rulla ihop dem.
2
Skala löken och skiva den. Fräs den mjuk och glansig i matolja.
3
Riv lite skal av apelsinen och pressa ur saften. Rör ner det med löken tillsammans med citronsaft, gurkmeja och salt. Låt det puttra under lock ca 5 minuter.
4
Lägg löken på ett eldfast fat och lägg spättarullarna ovanpå. Ställ fatet mitt i ugnen och låt fisken koka ca 15 minuter eller tills den är vit och ogenomskinlig.
5
Skala kiwin och skär den och apelsinen i skivor. Garnera med kiwi, apelsin och dill. Servera kokt ris och en sallad till.