Du behöver

  • 1 st kyckling stor 1 200-1 400g
  • matfett lite
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kanel malen
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 st gula lökar
  • 2 st röda paprikor
  • citronskal av 1
  • 3 dl hönsbuljong
  • saft pressad av 1
  • 13.5 st oliver gröna
  • 1 st koriander knippe färsk

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj kycklingen och dela den i 8-10 bitar. Bryn kycklingbitarna i lite matfett gyllene runt om. Krydda med ingefära, gurkmeja, kanel, salt och peppar. Lägg över kycklingen i en gryta.

2
Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Strimla citronskalet fint. Fräs lök och paprika i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan tillsammans med citronskal. Späd med buljong och pressad citronsaft.

3
Låt grytan småputtra under lock 35-40 minuter eller tills kycklingen är mör och genomstekt. Tillsätt oliver och korianderblad. Bjud couscous och matlagningsyoghurt till.