Du behöver
- 1 st kyckling stor 1 200-1 400g
- matfett lite
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk gurkmeja
- 0.5 tsk kanel malen
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 2 st gula lökar
- 2 st röda paprikor
- citronskal av 1
- 3 dl hönsbuljong
- saft pressad av 1
- 13.5 st oliver gröna
- 1 st koriander knippe färsk
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj kycklingen och dela den i 8-10 bitar. Bryn kycklingbitarna i lite matfett gyllene runt om. Krydda med ingefära, gurkmeja, kanel, salt och peppar. Lägg över kycklingen i en gryta.
2
Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Strimla citronskalet fint. Fräs lök och paprika i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan tillsammans med citronskal. Späd med buljong och pressad citronsaft.
3
Låt grytan småputtra under lock 35-40 minuter eller tills kycklingen är mör och genomstekt. Tillsätt oliver och korianderblad. Bjud couscous och matlagningsyoghurt till.