Du behöver

  • 8 st kycklinglår
  • 1 st lime
  • 1 st röd paprika
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk margarin
  • 2 msk matolja
  • 1 dl gelé äpple
  • 0.5 tsk tabasco
  • 1 st lime pressad saft
  • 16 st oliver
  • persiljekvist

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Drag skinnet av kycklinglåren. Skiva limen. Kärna ur och strimla paprikan.

2
Blanda samman mjölet med pressad vitlök, salt, peppar och chilipulver i en plastpåse. Lägg i kycklinglåren. Skaka påsen så att låren blir panerade.

3
Bryn kycklingbitarna vackert guldbruna i margarin och matolja. Sänk värmen och låt dem eftersteka ca 10 minuter med lock, sedan ytterligare ca 5 minuter utan lock.

4
Lägg kycklinglåren med den köttiga sidan upp på ett eldfast fat. Skär 2-3 snitt i varje kycklinglår.

5
Smält äppelgelét och rör ut det med tabasco. Pensla de snittade sidorna av kycklinglåren med blandningen. Stek mitt i ugnen ca 5 minuter.

6
Droppa över limesaft och garnera med limeskivor, strimlad paprika, oliver och persiljekvistar. Bjud stekt eller friterad potatis och krispig sallad till.