Du behöver
- 8 st kycklinglår
- 1 st lime
- 1 st röd paprika
- 0.75 dl vetemjöl
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk chilipulver
- 2 msk margarin
- 2 msk matolja
- 1 dl gelé äpple
- 0.5 tsk tabasco
- 1 st lime pressad saft
- 16 st oliver
- persiljekvist
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Drag skinnet av kycklinglåren. Skiva limen. Kärna ur och strimla paprikan.
2
Blanda samman mjölet med pressad vitlök, salt, peppar och chilipulver i en plastpåse. Lägg i kycklinglåren. Skaka påsen så att låren blir panerade.
3
Bryn kycklingbitarna vackert guldbruna i margarin och matolja. Sänk värmen och låt dem eftersteka ca 10 minuter med lock, sedan ytterligare ca 5 minuter utan lock.
4
Lägg kycklinglåren med den köttiga sidan upp på ett eldfast fat. Skär 2-3 snitt i varje kycklinglår.
5
Smält äppelgelét och rör ut det med tabasco. Pensla de snittade sidorna av kycklinglåren med blandningen. Stek mitt i ugnen ca 5 minuter.
6
Droppa över limesaft och garnera med limeskivor, strimlad paprika, oliver och persiljekvistar. Bjud stekt eller friterad potatis och krispig sallad till.