Du behöver

  • 2 dl mjölk (3%)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 4 st äggulor
  • 0.75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 msk kokosflingor
  • 1 st lime rivet skal och saft

Karamellissering:

1 dl farinsocker eller råsocker

Ugn: 200°-275°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Häll mjölk och grädde i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna.

2
Vispa ihop ägget med äggulorna, socker och vaniljsocker. Rör ner det i den avsvalnade gräddmjölken.

3
Rosta kokosflingorna lätt i en torr het stekpanna under omrörning. Låt svalna lite. Rör sedan ner det i smeten tillsammans med rivet skal och pressad saft av 1 lime. Rör så att allt blandas väl.

4
Fördela smeten i fyra eldfasta portionsformar. Ställ dem i en eldfast form och häll på vatten runt om formarna så att det når upp till halva portionsformarna. Ställ formen mitt i ugnen och grädda i 200° ca 30 minuter eller tills äggstanningen har “stannat”. Ta ut formarna och låt dem vila en stund.

5
Strö rå- eller farinsocker över och ställ formarna på galler i en 275° varm ugn under grillelementet, och låt sockret få lite färg. (Obs! det går snabbt, bara någon minut). Servera gärna frukt och bär till.