Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st ananas liten burk skivad ca 200 g
  • 12 st oliver

Marinad:

4 msk teriyakisås
1 msk sherry torr
1 st vitlöksklyfta pressad
2 tsk ingefära nyriven
2 msk ananasspad
2 msk matolja

Ugn: 250° grill

Dipsås

1 dl japansk soja
1 dl sesamfrön
2 tsk ättiksprit 12%
1 dl crème fraîche
1 dl hönsbuljong
1 dl japansk soja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingköttet i kuber och varje ananasskiva i 5 bitar.

2
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg kycklingbitarna och ananasbitar i marinaden och låt det ligga kallt 2-4 timmar.

3
Trä upp kött och ananasbitar varvade med oliver på blötlagda träspett. Grilla spetten under grillelementet 4-5 minuter per sida. Pensla spetten med marinaden under grillningen. Bjud dipsås, ris och cocktailtomater till.

4
Dipsås: Rör samman samtliga ingredienser till dipsåsen och servera den till spetten.