Du behöver

  • 250 g torskfilé
  • matfett lite
  • 2.5 dl lättmjölk
  • 2 tsk vetemjöl
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • hackad dill
  • salt och peppar
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 st ägg hårdkokt
  • 100 g räkor med skal

Tillbehör:

ris kokt och en kpig sallad

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skölj torskfilén och låt den rinna av. Skär den i kuber och stek dem lätt i lite matfett.

2
Skaka samman mjölken med vetemjölet och häll det över fisken tillsammans med smulad fiskbuljong. Låt det koka upp och puttra några minuter.

3
Tillsätt hackad dill och smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.

4
Skala ägget och hacka det. Skala räkorna. Strö ägg och räkor över fiskfrikassén. Låt allt bli genomvarmt, men inte koka. Bjud kokt ris till.