Du behöver
- 250 g torskfilé
- matfett lite
- 2.5 dl lättmjölk
- 2 tsk vetemjöl
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- hackad dill
- salt och peppar
- 1 tsk pressad citronsaft
- 1 st ägg hårdkokt
- 100 g räkor med skal
Tillbehör:
ris kokt och en kpig sallad
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Skölj torskfilén och låt den rinna av. Skär den i kuber och stek dem lätt i lite matfett.
2
Skaka samman mjölken med vetemjölet och häll det över fisken tillsammans med smulad fiskbuljong. Låt det koka upp och puttra några minuter.
3
Tillsätt hackad dill och smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
4
Skala ägget och hacka det. Skala räkorna. Strö ägg och räkor över fiskfrikassén. Låt allt bli genomvarmt, men inte koka. Bjud kokt ris till.