Du behöver

  • 4 st tagliatelle port
  • 400 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st paprika gul och 1 röd
  • 1.5 st vitlöksklyftor

Sås:

200 g färskost med vitlökssmak
1.5 dl köttbuljong
hackad persilja

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn fläskfilén i lite matfett gyllene runtom. Krydda med salt och peppar. Lägg filén i en eldfast form och stick in en kött-termometer. Stek köttet mitt i ugnen tills termometern visar 65-70°. Tag ut köttet, täck med folie och låt det stå ca 10 minuter.

2
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i lite matfett några minuter.

3
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och blanda samman den med paprikafräset. Håll det varmt.

4
Häll köttbuljongen i en kastrull och låt färskosten smälta i buljongen under omrörning. Låt såsen puttra i ytterligare några minuter. Smaka av.

5
Skär filén i skivor och lägg dem ovanpå den nykokta pastan. Häll över såsen och strö över hackad persilja.