Du behöver
- 4 st tagliatelle port
- 400 g fläskfilé
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st paprika gul och 1 röd
- 1.5 st vitlöksklyftor
Sås:
200 g färskost med vitlökssmak
1.5 dl köttbuljong
hackad persilja
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn fläskfilén i lite matfett gyllene runtom. Krydda med salt och peppar. Lägg filén i en eldfast form och stick in en kött-termometer. Stek köttet mitt i ugnen tills termometern visar 65-70°. Tag ut köttet, täck med folie och låt det stå ca 10 minuter.
2
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i lite matfett några minuter.
3
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och blanda samman den med paprikafräset. Håll det varmt.
4
Häll köttbuljongen i en kastrull och låt färskosten smälta i buljongen under omrörning. Låt såsen puttra i ytterligare några minuter. Smaka av.
5
Skär filén i skivor och lägg dem ovanpå den nykokta pastan. Häll över såsen och strö över hackad persilja.