Du behöver
- tagliatelle ca 300 g
- 1 st gul lök
- 4 st tomater
- 200 g laxfilé kallrökt
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl fiskbuljong
- 0.5 dl dill finhackad
- 1 st stenbitsrom
Garnering:
stenbitsrom dillkvistar, citron
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Skålla, skala och tärna tomaterna. Strimla eller tärna laxen.
2
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
3
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt tomaterna och låt dem fräsa med någon minut.
4
Rör ner creme fraiche, fiskbuljong och lax. Låt det koka upp och smaka av. Rör ner stenbitsrom och dill.
5
Blanda samman den nykokta pastan med laxsåsen och garnera med en klick stenbitsrom, dill och citron.