Du behöver

  • tagliatelle ca 300 g
  • 1 st gul lök
  • 4 st tomater
  • 200 g laxfilé kallrökt
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl fiskbuljong
  • 0.5 dl dill finhackad
  • 1 st stenbitsrom

Garnering:

stenbitsrom dillkvistar, citron

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Skålla, skala och tärna tomaterna. Strimla eller tärna laxen.

2
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

3
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt tomaterna och låt dem fräsa med någon minut.

4
Rör ner creme fraiche, fiskbuljong och lax. Låt det koka upp och smaka av. Rör ner stenbitsrom och dill.

5
Blanda samman den nykokta pastan med laxsåsen och garnera med en klick stenbitsrom, dill och citron.