Du behöver
- 4 st risoni (risliknande pasta)
- 750 g räkor stora med skal
- 25 g smör eller margrain
- limefrukt rivet skal av 1/2
- svartpeppar
- 1 st gul lök
- 1 st paprika liten röd
- 0.5 st fänkålsstånd
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 0.5 dl vatten
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 0.5 st saffran kuvert
- 1 dl parmesanost riven
- salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala räkorna och trä upp dem på spett.
2
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
3
Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och tärna fänkålen fint. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt grädde, vatten och smulad fiskbuljong, pressad vitlök och saffran. Låt det koka upp. Rör ner osten och ge såsen ett uppkok. Smaka av.
4
Smält matfettet i en stekpanna tillsammans med rivet limeskal. Fräs räkorna hastigt på båda sidorna så att de blir varma och strö över nymalen svartpeppar. (Räkorna får inte steka länge, då kan de bli sega.)
5
Blanda den nykokta pastan med såsen och lägg räkspetten ovanpå. Garnera eventuellt med lime och grönt.