Du behöver
- 500 g laxfilé skinn- och benfri
- 0.75 tsk salt
- saft av 1
- 250 g räkor med skal
- 2 st hårdkokta ägg
- 1 st lime
- 2 st gula lökar
- 1 st röd paprika
- 2.5 dl ris långkornigt
- 6 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 st saffran
- 1.5 st vitlöksklyftor
Gräddfilssås med senap
1.5 dl gräddfil
0.5 dl majonnäs
1 st äggula
0.5 st gul lök
2 tsk fransk senap
salt
2 msk hackad dill
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär fisken i tärningar. Strö över salt. Pressa citronsaft över fisktärningarna.
2
Skala lökarna och finhacka dem. Kärna ur och strimla paprikan fint. Fräs lök och paprika i lite matfett tills det blir blankt och mjukt utan att få färg. Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund.
3
Tillsätt vatten, buljongtärning, saffran och pressad vitlök. Låt riset koka under lock ca 18 minuter.
4
Lägg laxtärningarna ovanpå riset och låt det sjuda klart i ytterligare ca 5 minuter.
5
Skala räkorna under tiden men låt huvudet sitta kvar. Skala äggen och skär dem i klyftor. Klyfta limen. Garnera med räkor, lime och äggklyftor. Bjud gärna gräddfilssås med senap till.
6
Gräddfilssås:
Skala och finhacka löken. Rör samman alla ingredienserna till en jämn sås.
Skala och finhacka löken. Rör samman alla ingredienserna till en jämn sås.