Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 0.75 tsk salt
  • saft av 1
  • 250 g räkor med skal
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 1 st lime
  • 2 st gula lökar
  • 1 st röd paprika
  • 2.5 dl ris långkornigt
  • 6 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 st saffran
  • 1.5 st vitlöksklyftor

Gräddfilssås med senap

1.5 dl gräddfil
0.5 dl majonnäs
1 st äggula
0.5 st gul lök
2 tsk fransk senap
salt
2 msk hackad dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär fisken i tärningar. Strö över salt. Pressa citronsaft över fisktärningarna.

2
Skala lökarna och finhacka dem. Kärna ur och strimla paprikan fint. Fräs lök och paprika i lite matfett tills det blir blankt och mjukt utan att få färg. Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund.

3
Tillsätt vatten, buljongtärning, saffran och pressad vitlök. Låt riset koka under lock ca 18 minuter.

4
Lägg laxtärningarna ovanpå riset och låt det sjuda klart i ytterligare ca 5 minuter.

5
Skala räkorna under tiden men låt huvudet sitta kvar. Skala äggen och skär dem i klyftor. Klyfta limen. Garnera med räkor, lime och äggklyftor. Bjud gärna gräddfilssås med senap till.

6
Gräddfilssås:
Skala och finhacka löken. Rör samman alla ingredienserna till en jämn sås.