Du behöver
- 4 st laxkotletter
- salt och peppar
- 800 g potatis
- 400 g svamp gärna blandad
- 1 dl valnötsolja
- 1 tsk timjan
- 2 msk valnötter grovhackade
- 2 dl fiskbuljong
- salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala potatisen och skär den i tärningar. Ansa svampen och skär den i bitar. Stek svamp och potatis i valnötsoljan tills de har fått lite färg.
2
Tillsätt grovhackade valnötter och timjan. Häll på fiskbuljong och låt allt småputtra tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
3
Stek laxkotletterna gyllenbruna på båda sidorna, ca 3-5 minuter på varje sida, i lite matfett. Krydda med salt och peppar.
4
Bjud eventuellt kokt bladspenat till.