Du behöver

  • 4 st laxkotletter
  • salt och peppar
  • 800 g potatis
  • 400 g svamp gärna blandad
  • 1 dl valnötsolja
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk valnötter grovhackade
  • 2 dl fiskbuljong
  • salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala potatisen och skär den i tärningar. Ansa svampen och skär den i bitar. Stek svamp och potatis i valnötsoljan tills de har fått lite färg.

2
Tillsätt grovhackade valnötter och timjan. Häll på fiskbuljong och låt allt småputtra tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.

3
Stek laxkotletterna gyllenbruna på båda sidorna, ca 3-5 minuter på varje sida, i lite matfett. Krydda med salt och peppar.

4
Bjud eventuellt kokt bladspenat till.