Du behöver
- 500 g nötkött strimlat
- 1 msk flytande margarin
- 1 msk vetemjöl
- 3 dl köttbuljong
- 1 dl rödvin
- 2 st gula lökar
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st kvist rosmarin
- salt och peppar
- 2 st morötter
- 1 bitar rotselleri
Äppelsallad:
1 st äpple
citron
2 st morötter
2 msk valnötter
olja
Tillbehör:
couscous
Till 4 port behövs:
Gör så här
1
Bryn köttbitarna i flytande margarin. Tillsätt vetemjöl och rör om. Häll över buljong och rödvin. Skär löken i klyftor och lägg ner dem i grytan. Dela vitlöken på mitten, lägg också ner denna. Smaksätt med rosmarin, salt och peppar. Lägg ner skalad hel morot och bitar av skalad rotselleri. Låt grytan puttra ca 1 timme. Tag upp moroten och skär den i skivor före servering.
2
Skär äpplet i klyftor och droppa över citron. Riv motrötterna. Blanda samman det i en skål. Hacka valnötterna grovt och strö dem över salladen. Skvätt över lite god rapsolja.