Du behöver

  • 500 g nötkött strimlat
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 dl rödvin
  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st kvist rosmarin
  • salt och peppar
  • 2 st morötter
  • 1 bitar rotselleri

Äppelsallad:

1 st äpple
citron
2 st morötter
2 msk valnötter
olja

Tillbehör:

couscous

Till 4 port behövs:

Gör så här

1
Bryn köttbitarna i flytande margarin. Tillsätt vetemjöl och rör om. Häll över buljong och rödvin. Skär löken i klyftor och lägg ner dem i grytan. Dela vitlöken på mitten, lägg också ner denna. Smaksätt med rosmarin, salt och peppar. Lägg ner skalad hel morot och bitar av skalad rotselleri. Låt grytan puttra ca 1 timme. Tag upp moroten och skär den i skivor före servering.

2
Skär äpplet i klyftor och droppa över citron. Riv motrötterna. Blanda samman det i en skål. Hacka valnötterna grovt och strö dem över salladen. Skvätt över lite god rapsolja.