Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 4 st salladslökar
  • 200 g champinjoner
  • 1 st paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2-1 st röd chili
  • 1 st bambuskott burk strimlade
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 2.5 tsk ingefära riven
  • saft skal och av 1
  • 2.5 tsk fisksås
  • 1 pkt bladspenat

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär laxen i ca 2 cm breda strimlor. Ansa och strimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan. Kärna ur chilin och tag bort hinnorna. Finhacka chilin. Låt bambuskotten rinna av.

2
Bryn laxstrimlorna hastigt på hög värme i lite matolja. Tag upp dem.

3
Lägg ner salladslök, vitlök, svamp, paprika och bambuskott i woken eller i en stor stekpanna. Fräs grönsakerna lätt i lite matolja några minuter.

4
Tillsätt kokosmjölk, riven ingefära, finrivet skal och saft av lime samt fisksås. Låt allt puttra 3-4 minuter.

5
Tillsätt spenat och lax. Låt grytan puttra i ytterligare några minuter. Smaka av. Bjud kokt ris till.