Du behöver

  • 1 st grillad kyckling
  • 2 st banan
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk vetemjöl
  • 200 g champinjoner
  • matfett
  • 140 g bacon tärnad
  • 0.75 dl salta jordnötter

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Lägg det i en smord eldfast form.

2
Skala bananerna. Dela dem först på tvären och sedan på längden, så att det blir fyra bitar av varje. Lägg dem ovanpå kycklingen.

3
Vispa grädden och tillsätt chilisås och mjöl. Bred blandningen över kycklingen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

4
Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs den i lite matfett. Ta upp svampen. Knaperstek baconet. Ta upp det och låt det rinna av på hushållspapper. Fördela svamp, bacon och jordnötter över den färdiga gratängen.