Du behöver
- 500 g nötkött t ex skivor av rostbiff eller lövbiff
- 2 tsk curry
- 2 msk flytande margarin
- 1 st gul lök
- 1 msk vetemjöl
- 3 msk konjak
- 2 dl köttbuljong
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 msk hackad persilja
- salt och peppar
Tillbehör:
ris kokos, bananskivor, hackad mango, jordnötter
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i bitar och fräs det i curry och margarin. Hacka löken, vänd ner den i pannan och låt den fräsa med någon minut.
2
Rör ner vetemjöl. Häll över konjak. Späd med buljong och matlagningsgrädde. Låt allt puttra på svag värme under lock 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med ris och övriga tillbehör.