Du behöver

  • 500 g nötkött t ex skivor av rostbiff eller lövbiff
  • 2 tsk curry
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 st gul lök
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 msk konjak
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar

Tillbehör:

ris kokos, bananskivor, hackad mango, jordnötter

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i bitar och fräs det i curry och margarin. Hacka löken, vänd ner den i pannan och låt den fräsa med någon minut.

2
Rör ner vetemjöl. Häll över konjak. Späd med buljong och matlagningsgrädde. Låt allt puttra på svag värme under lock 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med ris och övriga tillbehör.