Du behöver

  • 150 g kycklingfilé
  • 1 st päron
  • 75 g ärter tinade gröna
  • 0.5 st bambuskott
  • 1 st selleristjälk
  • 2 st salladslökar
  • 0.5 tsk socker
  • 1.5 dl kycklingbuljong
  • 1.5 msk soja
  • 1.5 krm sambal oelek
  • salt och peppar
  • 1/2-1 msk maizena Brun Redning

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfilén i kuber. Låt bambuskotten rinna av. Ansa och strimla sellerin. Ansa och strimla salladslökarna. Kärna ur och skär päronet i bitar.

2
Bryn kycklingkuberna gyllene runtom i lite matolja i en wok eller en stor stekpanna.

3
Tillsätt bambuskott, selleri, salladslök, päron och ärter. Låt allt fräsa ca 2 minuter.

4
Tillsätt socker, sojasås, buljong, salt och sambal oelek. Låt det koka upp, rör ner redningen och låt allt puttra ca 2-3 minuter. Smaka av.

5
Bjud kokt ris till.