Du behöver
- 150 g kycklingfilé
- 1 st päron
- 75 g ärter tinade gröna
- 0.5 st bambuskott
- 1 st selleristjälk
- 2 st salladslökar
- 0.5 tsk socker
- 1.5 dl kycklingbuljong
- 1.5 msk soja
- 1.5 krm sambal oelek
- salt och peppar
- 1/2-1 msk maizena Brun Redning
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Skär kycklingfilén i kuber. Låt bambuskotten rinna av. Ansa och strimla sellerin. Ansa och strimla salladslökarna. Kärna ur och skär päronet i bitar.
2
Bryn kycklingkuberna gyllene runtom i lite matolja i en wok eller en stor stekpanna.
3
Tillsätt bambuskott, selleri, salladslök, päron och ärter. Låt allt fräsa ca 2 minuter.
4
Tillsätt socker, sojasås, buljong, salt och sambal oelek. Låt det koka upp, rör ner redningen och låt allt puttra ca 2-3 minuter. Smaka av.
5
Bjud kokt ris till.