Du behöver
- 75 g glasnudlar
- 0.5 st wokgrönsaker t ex Thai
- 0.5 st purjolök
- 1 st kokosmjölk ca 200ml
- 1 msk fisksås
- 2 tsk råsocker
- 0.5 st röd chili
- 1 st koriander liten knippa
- 500 g räkor med skal
Tillbehör:
limeklyfta
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Tillaga glasnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Klipp dem i mindre bitar och låt dem rinna av.
2
Ansa och strimla purjolöken. Tag bort kärnor och hinnor från chilin. Finhacka den. Skala räkorna.
3
Fräs purjolök, wokgrönsaker och chili i lite matolja i en wok eller stor stekpanna. Häll över kokosmjölk och tillsätt råsocker och fisksås. Låt allt puttra ca 5 minuter.
4
Tillsätt glasnudlarna och räkorna. Låt allt få ett uppkok. Smak av och strö över hela korianderblad. Bjud gärna limeklyftor till att pressa över den färdiga woken.