Du behöver

  • 75 g glasnudlar
  • 0.5 st wokgrönsaker t ex Thai
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st kokosmjölk ca 200ml
  • 1 msk fisksås
  • 2 tsk råsocker
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st koriander liten knippa
  • 500 g räkor med skal

Tillbehör:

limeklyfta

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Tillaga glasnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Klipp dem i mindre bitar och låt dem rinna av.

2
Ansa och strimla purjolöken. Tag bort kärnor och hinnor från chilin. Finhacka den. Skala räkorna.

3
Fräs purjolök, wokgrönsaker och chili i lite matolja i en wok eller stor stekpanna. Häll över kokosmjölk och tillsätt råsocker och fisksås. Låt allt puttra ca 5 minuter.

4
Tillsätt glasnudlarna och räkorna. Låt allt få ett uppkok. Smak av och strö över hela korianderblad. Bjud gärna limeklyftor till att pressa över den färdiga woken.