Du behöver
- 500 g köttfärs
- 4 msk ströbröd
- 1.5 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 100 g champinjoner färska
- 1 st burk hela tomater
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 tsk oregano
- salt och peppar
- ost ca 8 skivor god
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
2
Tillsätt färsen, ägg, salt och peppar. Arbeta samman till en smidig färs.
3
Dela färsen i ca 8 lika stora bitar. Forma runda biffar, ganska platta. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett i en stekpanna. Lägg dem på smort eldfast fat.
4
Ansa svampen och skiva den. Grovhacka tomaterna. Fräs svampen i lite matfett i en kastrull tills vätskan har kokat in.
5
Tillsätt tomathacket, pressad vitlök och oregano. Låt allt puttra utan lock tills det mesta av vätskan har kokat in. Smaka av med salt och peppar.
6
Fördela röran ovanpå biffarna och lägg 1 skiva ost ovanpå. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och har fått lite färg, ca 6-8 minuter.