Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 100 g champinjoner färska
  • 1 st burk hela tomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk oregano
  • salt och peppar
  • ost ca 8 skivor god

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt färsen, ägg, salt och peppar. Arbeta samman till en smidig färs.

3
Dela färsen i ca 8 lika stora bitar. Forma runda biffar, ganska platta. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett i en stekpanna. Lägg dem på smort eldfast fat.

4
Ansa svampen och skiva den. Grovhacka tomaterna. Fräs svampen i lite matfett i en kastrull tills vätskan har kokat in.

5
Tillsätt tomathacket, pressad vitlök och oregano. Låt allt puttra utan lock tills det mesta av vätskan har kokat in. Smaka av med salt och peppar.

6
Fördela röran ovanpå biffarna och lägg 1 skiva ost ovanpå. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och har fått lite färg, ca 6-8 minuter.