Du behöver
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1 dl matolja
- 2 dl morötter finrivna
- aprikoser ca 75 g mjuka torkade
- 2.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
Glasyr:
75 g philadelphiaost light
30 g smör eller margarin
2 dl florsocker
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Börja med att skala och finriva morötterna. Hacka aprikoserna ganska fint.
2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt matolja, morötter och aprikoser. Rör om.
3
Blanda samman mjöl med bakpulver, vaniljsocker och kanel. Sikta ner det i smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
4
Låt kakan vila i sin form några minuter innan den stjälps upp och får kallna. Blanda samman osten med matfett och florsocker till en jämn glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan. Kakan går att frysa utan glasyr.