Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk punsch
  • 1.5 msk mjölk

Fyllning:

100 g smör eller margarin
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
0.5 dl punsch

Ugn: 250°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och till sist punsch och mjölk.

2
Bred ut smeten på en bakpappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

3
Stjälp upp kakan på en fuktad duk eller på sockrat papper. Dra bort papperet och låt kakan kallna under plåten.

4
Rör fett och socker poröst. Tillsätt gulan och smaksätt med vaniljsocker och punsch.

5
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt rulltårtan vila kallt en stund innan den skärs upp. Den går bra att frysa.