Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk punsch
- 1.5 msk mjölk
Fyllning:
100 g smör eller margarin
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
0.5 dl punsch
Ugn: 250°
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och till sist punsch och mjölk.
2
Bred ut smeten på en bakpappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
3
Stjälp upp kakan på en fuktad duk eller på sockrat papper. Dra bort papperet och låt kakan kallna under plåten.
4
Rör fett och socker poröst. Tillsätt gulan och smaksätt med vaniljsocker och punsch.
5
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt rulltårtan vila kallt en stund innan den skärs upp. Den går bra att frysa.