Du behöver
- 6 st paprikor
- 750 g räkor med skal
- 2 st purjolök
- 0.5 st fänkål
- 1.5 tsk curry
- 1 st fiskbuljongtärning
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vatten
- 3 dl grädde
- salt och peppar
Gör så här
1
Skala räkorna. Ansa och strimla purjolökarna. Ansa och tärna fänkålen ganska fint.
2
Fräs purjolök och fänkål i lite matfett tillsammans med curry tills fänkålen mjuknar.
3
Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen och låt allt koka under omrörning ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner räkorna och håll stuvningen varm
4
Halvera paprikorna och tag bort kärnorna. Lägg paprikahalvorna i kokande lättsaltat vatten och låt dem koka på svag värme ca 5 minuter. Tag upp paprikorna och låt dem rinna av.
5
Fyll paprikaskålarna med räkfyllningen. Vill du bjuda paprikorna som hel middag så bjud kokt ris till.