Du behöver

  • 6 st paprikor
  • 750 g räkor med skal
  • 2 st purjolök
  • 0.5 st fänkål
  • 1.5 tsk curry
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skala räkorna. Ansa och strimla purjolökarna. Ansa och tärna fänkålen ganska fint.

2
Fräs purjolök och fänkål i lite matfett tillsammans med curry tills fänkålen mjuknar.

3
Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen och låt allt koka under omrörning ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner räkorna och håll stuvningen varm

4
Halvera paprikorna och tag bort kärnorna. Lägg paprikahalvorna i kokande lättsaltat vatten och låt dem koka på svag värme ca 5 minuter. Tag upp paprikorna och låt dem rinna av.

5
Fyll paprikaskålarna med räkfyllningen. Vill du bjuda paprikorna som hel middag så bjud kokt ris till.