Du behöver
- 1 kg skinka färsk benfri
- salt och peppar
- 3 dl äppeljuice
- 8 st kryddnejlikor
- 1 msk soja
- 1 bitar ingefära
Sås:
4 dl sky+vatten
2.5 msk vetemjöl
1 dl grädde
Det här behövs för ca 5 port:
Gör så här
1
Bryn skinkan i lite mattfett gyllene runtom i en stekgryta. Krydda den med salt och peppar. Stick in en kött-termometer i den tjockaste delen av köttet.
2
Tillsätt äppeljuice, kryddnejlikor, soja och ingefära. Låt steken sjuda på svag värme under lock tills termometern visar 80-82°, ca 1 timme.
3
Tag upp köttet och lägg det i folie ca 10 minuter. Sila skyn och mät upp den. Häll skyn i en kastrull. Vispa ut mjölet med grädden och vispa ner det i skyn. Låt såsen koka under omrörning till en klimpfri sås. Smaka av.
4
Skär skinkan i skivor och bjud nykokt potatis, sås och äppelwok till.