Du behöver

  • 1 kg skinka färsk benfri
  • salt och peppar
  • 3 dl äppeljuice
  • 8 st kryddnejlikor
  • 1 msk soja
  • 1 bitar ingefära

Sås:

4 dl sky+vatten
2.5 msk vetemjöl
1 dl grädde

Det här behövs för ca 5 port:

Gör så här

1
Bryn skinkan i lite mattfett gyllene runtom i en stekgryta. Krydda den med salt och peppar. Stick in en kött-termometer i den tjockaste delen av köttet.

2
Tillsätt äppeljuice, kryddnejlikor, soja och ingefära. Låt steken sjuda på svag värme under lock tills termometern visar 80-82°, ca 1 timme.

3
Tag upp köttet och lägg det i folie ca 10 minuter. Sila skyn och mät upp den. Häll skyn i en kastrull. Vispa ut mjölet med grädden och vispa ner det i skyn. Låt såsen koka under omrörning till en klimpfri sås. Smaka av.

4
Skär skinkan i skivor och bjud nykokt potatis, sås och äppelwok till.