Du behöver

  • 2 pkt viltskav djupfryst
  • 1 st lök stor gul
  • 250 g kantareller
  • salt och peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 st köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl lingon eller rårörda lingon
  • hackad persilja

Det här behövs för 5-6 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Ansa svampen och dela den eventuellt i mindre bitar.

2
Fräs lök och svamp i lite matfett tills det har fått lagom färg och vätskan har “kokat” in. Tag upp det.

3
Fräs lite matfett i en stekpanna och lägg i viltskavet. Dela det efter hand med en gaffel så att köttet blir jämnt brynt.

4
Lägg tillbaka lök- och svampröran. Krydda med salt och peppar. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och grädde. Smula ner buljongtärning och pressad vitlök. Lått allt småputtra 4-5 minuter.

5
Rör ner lingonen och smaka av. Strö över rikligt med hackad persilja. Bjud nykokt potatis eller potatismos och extra lingonsylt till.