Du behöver
- 2 pkt viltskav djupfryst
- 1 st lök stor gul
- 250 g kantareller
- salt och peppar
- 1 msk vetemjöl
- 0.5 st köttbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 2.5 dl mellangrädde
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 dl lingon eller rårörda lingon
- hackad persilja
Det här behövs för 5-6 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Ansa svampen och dela den eventuellt i mindre bitar.
2
Fräs lök och svamp i lite matfett tills det har fått lagom färg och vätskan har “kokat” in. Tag upp det.
3
Fräs lite matfett i en stekpanna och lägg i viltskavet. Dela det efter hand med en gaffel så att köttet blir jämnt brynt.
4
Lägg tillbaka lök- och svampröran. Krydda med salt och peppar. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och grädde. Smula ner buljongtärning och pressad vitlök. Lått allt småputtra 4-5 minuter.
5
Rör ner lingonen och smaka av. Strö över rikligt med hackad persilja. Bjud nykokt potatis eller potatismos och extra lingonsylt till.