Du behöver
- 500 g torskfilé eller annan fast fisk
- 2 st aubergine
- 75 g bacon tärnad
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 2 msk gräslök finhackad
- 2 st schalottenlökar
Tillbehör:
7 st potatis kokta
1 st rödlök
2 st majskolvar
Sås:
2 dl crème fraîche
1 st rödlök
färsk basilika
salt och peppar
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med att salta och peppra fisken. Skär den sedan i tärningar. Dela auberginerna, gröp ur och tärna innanmätet. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Finhacka gräslöken.
2
Blanda auberginehack, fisk, vitlök, schalottenlöken, gräslök och tärnad bacon. Fördela blandningen i auberginehalvorna. Lägg dem sedan i en bakpappersklädd långpanna.
3
Skär den kokta potatisen och majskolvarna i ganska tjocka skivor. Skala och finstrimla rödlöken. Lägg potatis och majskolvar bredvid auberginerna. Den finstrimlade rödlöken lägger du ovanpå potatisen. Ringla därefter flytande margarin över aubergine, potatis och majskolvar. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
4
Skala rödlöken till såsen och finhacka den. Rör samman creme fraiche med lök och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.
5
Ställ såsen kallt tills det är dags att servera.