Du behöver

  • 500 g rostbiff
  • 2 st lökar
  • 2 st morötter
  • 100 g skinka rökt
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 400 g vitkål späd
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • hackad persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i strimlor. Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Tärna skinkan. Skär vitkålen i tärningar.

2
Bryn köttet gyllene i lite matfett. Lägg över det i en kastrull. Strö över salt och peppar. Tillsätt vatten och buljong. Låt allt puttra under lock 5-6 minuter.

3
Fräs under tiden morotsstavar, lök och rökt skinka. Lägg över det i kastrullen tillsammans med vitkål. Låt allt puttra under lock ca 12-15 minuter. Smaka av och strö över rikligt med hackad persilja. Bjud nykokt potatis till.