Du behöver
- 500 g rostbiff
- 2 st lökar
- 2 st morötter
- 100 g skinka rökt
- 1 st köttbuljongtärning
- 4 dl vatten
- 400 g vitkål späd
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- hackad persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i strimlor. Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Tärna skinkan. Skär vitkålen i tärningar.
2
Bryn köttet gyllene i lite matfett. Lägg över det i en kastrull. Strö över salt och peppar. Tillsätt vatten och buljong. Låt allt puttra under lock 5-6 minuter.
3
Fräs under tiden morotsstavar, lök och rökt skinka. Lägg över det i kastrullen tillsammans med vitkål. Låt allt puttra under lock ca 12-15 minuter. Smaka av och strö över rikligt med hackad persilja. Bjud nykokt potatis till.