Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl cider torr

Sås:

1 dl cider torr
1 dl vispgrädde
2 st äggulor
2 msk pressad citronsaft
sky silad
salt och peppar

Tomatris:

2 dl avorioris
1 msk schalottenlök finhackad
4 dl vatten
2 krm salt
4 st tomater

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn kycklingklubborna gyllene runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Späd med cider och låt det eftersteka under lock ca 15-20 minuter eller tills köttsaften är klar.

2
Tag upp kycklingklubborna och håll dem varma. Vispa ur skyn. Sila och skumma av fettet.

3
Hetta upp cider och silad sky i en kastrull men det ska inte koka. Vispa samman grädde och gulor. Vispa ner det i såsen. Låt den bli riktigt varm utan att koka. Vispa såsen skummig och smaka av med salt och peppar.

4
Skala och finhacka löken. Fräs den och ris i lite matfett någon minut. Späd med vatten och tillsätt salt. Låt det koka under lock ca 20 minuter.

5
Skålla och skala tomaterna. Kärna ur dem och skär fruktköttet i små tärningar. Rör ner dem i det kokta riset. Bjud riset tillsammans med kycklingklubbor och sås.